Premiere Storå 2018

Oprettet d.

Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018
Premiere Storå 2018

Den 16. april er en mærkedag for rigtig mange mennesker, det er hendes majestæt dronning Magrethes fødselsdag.. men også den dag hvor de Vestjyske vandløb åbner op for det klassiske laksefiskeri.  Så dette er dagen hvor grejet igen skal luftes, dagen i går var bestemt ingen undtagelse. Grejbiksens udsendte medarbejder oplevede på nærmeste hold, denne noget specielle og meget intense dag.

Dæleme tideligt!

Vækkeuret var sat til kl. 04:15 så det var med små øjne at morgenkaffen blev brygget og hældt på termokanden. Grejet var pakket dagen i forvejen, så alt var klar til afgang. Ankomst ved Kvickly i Holstebro kl 06:00, så regner man da med at have det ”lidt” for sig selv, for det er dæleme da tideligt? Men alle kan tage fejl, og dette var ingen undtagelse. Der var allerede en del fiskere i gang, hvilket var kendetegnende for resten af premieredagen. Bystykket er ikke det mest spændende stykke af åen at fiske på, men her er der ofte en del laks – der venter på at gå op i Vegen Å der har sit udløb netop her.  Indsatsen var ihærdig, dog uden resultat. Dog var der en ung mand der tabte en rigtig pæn laks efter 50 meter spurt opstrøms og nedstrøms.

Idom Bæk

Ankomst ved Idom bæk midt på formiddagen, et af de meget kendte stykker af Storåen. Her bliver der hvert år fanget mange fine laks. Man var ikke et sekund i tvivl om at stykket er kendt og berygtet for sit fine fiskeri! Begge P-pladser var stoppet med biler, efter en hurtig optælling blev det til 31 stk. i alt.  De mange biler resulterede naturligvis i rigtig mange fiskere, hvilket fik tankerne hen på sildefestivallen ved Hvide Sande? Det var rent skulder – ved skulder fiskeri. Nuvel de mange fiskere gjorde en ihærdig indsats og enkelte laks kom der da også på land. En af de lokale fiskere der har bevæget sig ved Storåen i mange år har aldrig set så mange aktive fiskere til en premieredag før, og der SKAL altså meget til at imponere en vestjyde.

Bur Bro

Scenariet ved Bur bro var det samme som ved Idom, en horde af biler og fiskere! Der gik fiskere i alle retninger op og nedstrøms. En kort rundspørge til de fiskere der opholdt sig ved bilerne var også her nedslående rent fangstmæssigt, ikke mange fisk på land endnu – noget der dog skulle ændre sig op ad dagen.  Stykket ved Bur bro er som Idom bæk også et af de ikoniske stykker ved Storåen, og også her bliver der hvert år fanget godt med laks. Fisketrykket var her enormt som alle de steder man opholdte sig langs med dette fantastiske vandløb, så ønsker du at have det bare ”lidt” for dig selv, så vent nogle dage. 

I skrivende stund er der fanget ca 25 laks af kvoten på 220 laks (store kvote) så der er endnu tid at løbe på. Til trods for de mange, ja rigtig mange mennesker så havde man ikke oplevelsen af en ubehagelig stemning, alt foregik med stor tålmodighed, faktisk ret så behageligt at være tilskuer til. Men herfra skal der helt klar lyde en opfordring til at komme afsted. Hvem ved, måske er det netop dig der fanger en af de fantastisk smukke blanke forårslaks?

Alt det praktiske

Personalet i Grejbiksen står naturligvis klar med råd og vejledning om fiskeriet, og skulle du mangle nyt grej så kan vi også løse den opgave, så kig forbi i butikken i Trige. En fisketur skal være en god oplevelse, så derfor er er det yderst vigtigt at grejet spiller med når man er i gang med fiskeriet.  Fiskekort kan købes på denne side, her er de forskellige regler også at finde. HUSK det er din pligt som lystfisker at sætte dig ind i de gældende regler: http://www.hof-storaa.dk/forside

Med venlig hilsen

Team Grejbiksen

Grejbiksen - Alt i fiskeudstyr

Vores fysiske butik i Århus N er en af landets største specialbutikker med alt til lystfiskeri og Outdoor. Shoppen indeholder en del af vores sortiment, vi håber du vil finde spændende information samt gode tilbud. Go´ fornøjelse og på gensyn til en oplevelse af kvalitetsgrej til din hobby.

-  lystfisker og indehaver