Premiere fiskeri Update

Oprettet d.

Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update
Premiere fiskeri Update

 

Premieren i Kolindsund 16/1 2018

 

Den 16 januar er en dato de fleste fedtfinne fiskere kan nikke genkendende til, det er også dagen hvor enkelte åer åbner op for den nye sæson! Traditionen tro startede fiskeriet således også i Kolindsund på Djursland.

Uden fiskestang.

Bevæbnet med kamera og notesblok tog Grejbiksens udsendte medarbejder afsted til premierefiskeriet. Rundturen startede længst oppe i kolindsund nordkanal ved Vedø, her har Nimtofte å sit udløb i kanalen.  På dette ellers så populære stykke af åen var der dog ikke en fisker i syne, det samme skulle gøre sig gældende på flere kendte stykker nedstrøms som tre-små-huse og Sofiesminde. Først ved Fannerup var der fiskere i gang, her gik et par medefiskere og en enkelt fluefisker der til trods for deres ihærdige indsats ikke havde haft held til at overliste en af åens ørreder. Fannerup er nok det mest kendte stykke i Kolindsund, her kan der til tider være et højt fisketryk. Men gå på opdagelse,  der fanges rigtig mange fisk på dette stykke hvert år.

Enslev-stykket

Turen fortsatte nedstrøms til Enslev. Netop dette stykke bør man altid skrive sig bagved øret, her bliver der hvert år fanget mange fine fisk, ofte fra stykket ved ”pumpen” og ned forbi broen. På netop dette stykke var der en fluefisker der havde overlistet en regnbueørred 3,5 kg. Hvem ved, måske er det en af de undslupne fisk fra Musholm? Er det tilfældet, så er den ikke alene. Senere på dagen blev der fanget en fin overspringer på 58 cm og 2,3 kg.  Stykket ved Enslev er behageligt at gå på da man her kan komme lidt i læ for vinden, selv på en ret så blæsende dag.

Bystykket

Dagens rundtur sluttede på bystykket, som er et af de steder hvor de fleste fiskere ”fejrer” premierefiskeret. Selve bystykket starter ved Pavillonen (Kobro) herfra fisker man nedstrøms til åens udløb i Kattegat (husk de nederste 500 meter er fredet) Åen her varierer en del i vanddybden, og det er ofte i de lidt dybere render man finder fiskene. Det giver god mening at gennemfiske stykkerne i selve byen da der hvert år bliver fanget en del fine grønlændere samt fine overspringere. De klassiske steder i byen er Kobroen, Den hvide bro (hvor sydkanalen løber i nordkanalen), Kolonihaverne, Åbyen, Plantorama-stykket, Skolesvinget og Fjernvarmen.

 

Dagkortsalget nu åbnet.

Fiskeriet i Kolindsund er nu åbnet for fiskeri, det vil sige for medlemmer af foreningen. Der kan fra nu og indtil d 1 februar indløses dagkort som dog kun er gældende på bystykket, herefter er hele åen åben for dagkortfiskere. Vi kan kun opfordre folk der har trang til at komme afsted at tage en tur til Grenå og prøve lykken! Kig forbi foreningens hjemmeside, siden er enkelt og let at navigere rundt på. www.grenaa-sportsfiskerforening.dk

HUSK! Dagkort til Kolindsund kan købes i Grejbiksen i Trige, så kig forbi i butikken.

 

INFO:  Dagkortsalget  starter i Gudenåen på følgende datoer! D 29/3 2018 (skærtorsdag) på Langå Sportsfiskerforenings vand. www.langaa-sf.dk

På Bjerringbro Sportsfiskerforenings vand d 1/4-2018 www.bjerringbro-sportsfisker.dk

 

Med venlig hilsen Team-Grejbiksen

 

Grejbiksen - Alt i fiskeudstyr

Vores fysiske butik i Århus N er en af landets største specialbutikker med alt til lystfiskeri og Outdoor. Shoppen indeholder en del af vores sortiment, vi håber du vil finde spændende information samt gode tilbud. Go´ fornøjelse og på gensyn til en oplevelse af kvalitetsgrej til din hobby.

-  lystfisker og indehaver