Sensommer-ørreder på østkysten

Oprettet d.

Sensommer-ørreder på østkysten

Den traditionelle tanke er at man i sommeren fisker kyst tidlig morgen og sen aften, endog fisker nogen udelukkende natfiskeri i varmen.
Emil fra Grejbiksen går generelt den stik modsatte vej og fisker primært midt på dagen.

 

Læs her Emil´s beretning om fangsten af en flot sommerørred og få tips til hvordan du kan gøre ham kunsten efter;

I weekenden var min makker og jeg ude på kysten og testfiske et par af Grejbiksens dansk designede Fynbowoblere. Det resulterede i et fantastisk havørred fiskeri.

Mit setup er 9 fod Iron Feather spinnestang, den giver mig nogle gode lange kast og ryggrad nok til at styre en havørred. Hjulet er et Penn Clash størrelse 4000 som gør det lettere for mig at imitere kystens byttefisk såsom tobisen der er hurtig. Her kommer et størrelse 4000 spinnehjul til sin ret, da gearingen er højere (hastigheden som agnen indtages med er høj) det gør det muligt at efterligne tobisens hurtige bevægelser. Jeg bruger Fireline 0,15mm der sikre lange kast og direkte kontakt ud til agnen. 

Fiskeriet forgår med lange kast og yderst hurtig indspinning med markante og lange spinstop, ved overgangende fra tangbund til sandbund. Dette imitere tobisen der bliver jagtet i hastigt tempo efterfulgt af spinstoppet der ligner at den graver sig ned i sandet. Dette ”tricker” sommerørrederne til et kontant udfald mod agnen.

Fynbowobleren har vist sig yderst effektiv til dette fiskeri, fordi den netop laver disse udfald under spinstoppet, samt dens strømlignede facon. Hemmeligheden i denne fidus er, at holde fuld kontakt med agnen under spinstoppet, derved mærker du hugget fra start, hvilket giver bedre krogning.

Min makker og jeg ankom til vores udsete fiskespot, forholdene var super fine, en let brise fra øst og til denne plads helt perfekt lavt vand. Vi gik straks i gang med at fiske pladsen af og inden længe fik jeg en mindre fisk samt en mistet.
Vi fiskede derefter videre igennem en vig efterfulgt at en pynt, hvor der var et markant strømskel. Her gik der ikke længe før der viste sig, at være fisk på finnerne. Endnu et par smukke havørreder til min makker og jeg samt et par kontakter.
Efter en kort men tiltrængt kaffepause gav vi os straks videre med at fiske og i tredje kast, knap 10 meter ude viste sig en stor hvirvel efter min wobler og efterfulgt af et tungt og hidsigt hug. Fisken blev fornemt og sikkert nettet af min makker og røg på land for et par gode billeder. Havørreden viste sig at være en smuk let gylden og stærk havørred på 3 kilo samt en længde på 63 centimeter, faktisk turens største havørred.

Grejbiksen - Alt i fiskeudstyr

Vores fysiske butik i Århus N er en af landets største specialbutikker med alt til lystfiskeri og Outdoor. Shoppen indeholder en del af vores sortiment, vi håber du vil finde spændende information samt gode tilbud. Go´ fornøjelse og på gensyn til en oplevelse af kvalitetsgrej til din hobby.

-  lystfisker og indehaver