Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag

Oprettet d.

Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag
Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag
Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag
Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag
Fang en Hornfisk på Lystfiskeriets Dag

Det lune majvejr har sat gang i hornfiskenes vandring, og i disse dage invaderer de kysterne langs Djursland & Århusbugten.
Hornfisken er en glimrende spisefisk og måske en af de morsomste fisk at fange. Det kræver hverken ekspertviden eller dyrt fiskegrej at fange hornfisk.

En underlig fisk 
Hornfisken er en lang og smal fisk med en ålelignende krop. Den har et langt “næb” med mange spidse tænder. Ryggen af fisken er sort/grøn, siderne er sølvgrå og dens ben er grønne. Man ved ikke præcist hvorfor, at hornfiskens ben er grønne, men man tror det er grundet den grønne galdepigment fisken danner for at camouflere sine æg. 
Hornfisken er hovedsageligt 50-75 cm lang og sjældent over 80 cm. Den vejer sjældent over 1 kg. Den danske rekord er 1,61 kilo fanget ved Øresund. 

Begynd som lystfisker! Alle kan være med
Brug nogle timer med familien ved stranden i Pinseferien, det er lige nu det sker. ”Hornfiskene er kommet til vores kyster for at yngle og er her fra maj til starten af juli. Det er dog i løbet af de næste fire uger, at du har bedst chancer for at fange dem”, fortæller Peder Pedersen fra www.grejbiksen.dk i Trige. 

Hornfisken fanges på lange slanke blink eller bobleflåd med en krog og et sildestykke. Hornfisken er nem at få til at hugge, og ofte kan man se små stimer i overfladen. Spotter du en stime, så kaster du ud lidt ved siden af stimen og trækker så dit flåd eller blink hen mod stimen. Så snart hornfisken er kroget, starter en vild fight. 

En rigtig ”børne-fisk” 
Vil du gerne lære dine børn at fiske, og give dem viden om hvor maden kommer fra, er en hornfisketur det helt rigtige valg. Smør en madpakke og find en strand, hvor vandet er dybt tæt på land. Så kan i hygge jer med fiskeriet, og hvis tålmodigheden slipper op, er der mange andre sjove ting at lave ved stranden. 
Mange børn har ikke tålmodighed til flere timers fiskeri, så det er derfor rigtig godt at kunne gå lidt til og fra det. Chancen for fangst er også betydeligt større end f.eks. i et Put & Take. Dagsfangster på 10-15 hornfisk er ikke unormale. 

Det er billigt at komme i gang 
Hvis du allerede har en fiskestang og et fiskehjul skal du blot bruge et par sildefileter, et par bobleflåd og nogle små 3-kroge. Fiskestangen skal være mellem 160 – 300 cm lang og linen ca. 0,25 mm nylon. Har du ikke en fiskestang og et fiskehjul, så starter prisen ved 299,- for et sæt og det er endda inkl. line. 

Hornfisk er en ret for guder! 
Ikke nok med at hornfiskene er sjove at fange, de smager også fantastisk. 
Halvér hornfiskene på tværs. Pensl kødsiden med sennep. Fold hornfiskene på tværs og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt. Lad smørret gyldne i en pande og steg hornfiskene ca. 5 min. på hver side. Servér med frisk salat, nye kartofler og cremefraiche dressing.

 

Lystfiskeriets dag - søndag d. 15 Maj - Helgenæs Naturefterskole

Benyt jer af muligheden for at få hjælp til at fange en hornfisk.

Grejbiksen har i samarbejde med Helgenæs Naturefterskole sørget for grej og assistence til at fange en hornfisk.

 

Søndag d. 15 Maj fra kl 10 - 14 kan du komme til lystfiskeriets dag på Helgenæs Naturefterskole, Vængesøvej 3, 8420 Knebel.

Kom forbi og prøv at fange din første hornfisk - arrangementet er gratis og der er endda mulighed for at vinde flotte præmier.
 

Grejbiksen - Alt i fiskeudstyr

Vores fysiske butik i Århus N er en af landets største specialbutikker med alt til lystfiskeri og Outdoor. Shoppen indeholder en del af vores sortiment, vi håber du vil finde spændende information samt gode tilbud. Go´ fornøjelse og på gensyn til en oplevelse af kvalitetsgrej til din hobby.

-  lystfisker og indehaver